Just another WordPress site

Beeldende begeleiding

Emotionele ondersteuning van patiënten in de laatste levensfase en hun naasten gebeurt hoofdzakelijk door het voeren van gesprekken. Voor mensen die verbaal beperkt zijn door hun ziekte, minder talig ingesteld zijn of behoefte hebben om het afscheid van het leven en hun naasten concreet vorm te geven is dit een gemis. Beeldende begeleiding reikt deze groep mensen andere manieren aan om met emoties om te gaan en biedt op eigen wijze steun in het afscheid nemen van geliefde naasten en van het leven. In de video op deze pagina vindt u nadere toelichting.

Ik stem zorgvuldig af op wat mensen zelf belangrijk en fijn vinden. En reik, indien gewenst door de cliënt, een beeldende vorm aan die hierbij past. Vragen met betrekking tot medisch beleid wijs ik vanzelfsprekend altijd terug naar de zorgverleners.

Voor wie is beeldende begeleiding waardevol?

Ik begeleid zowel cliënten in de palliatieve fase als hun naasten. Vorm, inhoud en duur van de begeleiding stem ik af op de wensen van cliënten. Afhankelijk van hun behoefte kan mijn begeleiding bestaan uit een eenmalig contact of een reeks van contacten over een langere periode. Beeldende begeleiding kan waardevol zijn vanaf het horen van de diagnose, tijdens de (palliatieve) behandeling en in de periode tot het naderend sterven. Als mensen het fijn vinden kunnen naasten worden betrokken.

Beeldende begeleiding kan waardevol zijn als uw patiënt ernaar verlangt:

  • zich te kunnen ontspannen
  • iets uit het levensverhaal rond te maken
  • verbinding en nabijheid te ervaren zonder veel woorden
  • een liefdevol en bijzonder moment met dierbaren te kunnen beleven
  • dierbaren hun troost en liefde te tonen door middel van het schenken van een klein symbolisch en persoonlijk cadeau
  • zich te kunnen uiten
Contact gegevens

Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen? Wees welkom om te reageren.

+31 (0)6 38 36 88 99karin-brandt/56/397/2b6/en
Karin Brandt over de betekenis van beeldende begeleiding
Netwerk Beeldende begeleiding in de laatste levensfase

Als u op zoek bent naar een begeleider bij u in de regio.